Tour de France laittaa Utrecht kartalla

Kaduilla Utrecht on meri keltaisen pelipaidat ja puna-valkoinen polkadot puita tänä viikonloppuna kuin miljoona kävijää odotetaan saapuvan katsomaan Grand Départ Tour de France. Mutta pyöräily ei ole ainoa syy vierailla Alankomaiden neljänneksi suurin kaupunki. Big suunnitelmat ovat avoinna Utrechtissa. Central Station alue, jossa on hirvittävän 1970 kauppakeskus, on täysin uudistetuilla. Masterplan kestää vuoteen 2030 loppuun, mutta hyödyt tuntuvat jo.On pop-up tallentaa ja osapuolten keskellä remontin, ja Tivolivredenburg, state-of-art konserttisali, on avannut vieressä.

Catharinesingel kanava, joka täytettiin 1970-luvulla, on on käännetty pois tien takaisin suuren vesiväylän, jossa ensimmäisen osan tarkoitus avata vuoden loppuun mennessä.

Utrecht on säilyttänyt keskiaikainen keskusta, jossa kapeita katuja, kanavia ja neliöt. Kanavat on ainutlaatuinen ”laituri kellari” rakenne, tarkoittaen kadut on jaettu tason – jossa on paljon baareja ja ravintoloita vedenkorkeus. Gourmethampurilaisia ​​ovat 2015 suurimmat ruoka trendi: kanssa viiniä Firma Pickles; olut on Oluet & amp; barrelia; tai ottaa pois Meneer Smakers.Ainutlaatuinen kaksitasoista Oudegracht (vanha kanava), joka kulkee läpi keskellä kaupunkia. Valokuva: AlamyInstagram tilannekuvia: Alankomaat Lue lisää

Yksi must see nähtävyydet, Dom torni – korkein kirkontorni Alankomaissa – on uusi nähtävyys. DOMunder on arkeologista kiertue alle muinaisten Dom Square. Pimeällä, torni on nyt palaa osana Trajectum Lumen, taiteellinen valoa asennusprojektin. Viisitoista kaupungin maamerkeistä on valaistu joka ilta; karttoja voi ladata osoitteesta trajectumlumen.com.

On paljon suuria riippumaton kaupoissa, kuten Puha – vaatteet ja tarvikkeet; ja Katoenfabriek – designer T-paitoja.Boutique hotellit avaavat historiallisissa rakennuksissa, kuten minimalistinen Hanhiemo (huoneet alkaen 105 €) entisessä patjatehtaalla (vaikka rakennus on vuodelta 1302), ja Eye Hotel, joka avautuu tänä kesänä 17-luvun entinen sairaalassa ja on johdanto määrä € 115 yö B & amp; B. Dom torni. Kuva: Frans Lemmens / Corbis

Se ei ole kyse keskustaa, vaikka; Utrecht lähiöissä menestyvät myös. Kysytty Oudwijk, itään keskustasta on kauniita Wilhelmina Park ja paljon uusia paikkoja syödä ja juoda, kuten Boulevard baskitoimittaja baarissa tarjoillaan pinxtos ja hyviä viinejä laseittain.Lombok, vilkas monikulttuurinen alue lännessä, on baareja ja kahviloita entisessä teollisuusrakennusten sekä uimapaikkoja ja jopa joen rannalla. Veilinghaven on hip uusi naapuruston paikalle vanhan hedelmien ja vihannesten huutokauppa lounaaseen keskustasta.

Utrecht on usein kuvattu ”Amsterdam-lite” – saman polkupyöriä, veneitä ja baareja, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Kierros auttaa laittaa tämän dynaaminen kaupunki kartalle viikonloppumatkat.